صلاحیت احمدی نژاد، رضایی، کروبی و موسوی تایید شد
|
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین با اشاره به فرازهایی از فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در سنندج درباره ویژگیهای نامزد اصلح یادآور شد: شعار محوری حضرت امام (ره) نیز همیشه این بود که ما باید خدمتگزار مردم باشیم و خودمان را حاکم و مسلط بر مردم ندانیم و بدانیم که ولی نعمت ما مردم هستند.
محمدرضا باهنر اضافه کرد: بنابراین رئیس جمهوری باید درد مردم را خوب بفهمد و عالم به حساسیتهای آنها باشد و هم درگفتار و کردارش صادق باشد. یعنی اگر شعاری را مطرح میکند مردم بتوانند مطمئن باشند که بعد از پیروزی در انتخابات آن شعارها را محقق میکند، اما مهمتر از اینها این است که وی در عمل توانایی به کرسی نشاندن شعارهای خود را داشته باشد.
عضو ارشد فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری درباره ضرورت رعایت انصاف از سوی کاندیداها گفت: بنده سخن مقام معظم رهبری را اینطور تفسیر میکنم که کاندیداها هم باید اخلاق پیروزی را داشته باشند و هم اخلاق شکست را.
وی افزود: کاندیداها باید اگر پیروز شدند مطمئن باشند که این قدرت همیشگی نیست و دوره 4 ساله خیلی زود تمام میشود و هم اگر شکست خوردند و رآی نیاوردند بدانند که دنیا به آخر نرسیده است.
نائب رئیس مجلس تأکید کرد: ما در انتخابات باید یادمان باشد که در یک نظام اسلامی مشغول رقابت هستیم و فضا باید بهگونهای باشد که رقابت انتخاباتی بعد از انتخابات به رفاقت انتخاباتی تبدیل شود. کاندیداها باید طوری رفتار کنند که بعد از انتخابات روی دیدن یکدیگر را داشته باشند و حرفهای غیر منصفانهای را نه علیه نظام و نه علیه یکدیگر مطرح نکنند چون این به سود خودشان نیست.
با اندکی اصلاحات
منبع:ایرنا
رهبر معظم انقلاب در کردستان:
انتخابات، مایه آبرو و عزت ملی است
کردستان دژ مستحکم «اسلام و انقلاب و ایران»، دیروز در استقبال از رهبر فرزانه انقلاب حضرت آیتالله خامنهای، یکپارچه شور و نشاط شد و مردم مومن، غیور، بافرهنگ و پرمحبت این دیار، در حماسهای که در تاریخ کردستان بینظیر بود، وحدت پربرکت شیعه و سنی را در دفاع از آرمانهای انقلابی و ملی، به زیباترین شکل ممکن، متجلی ساختند.
مراسم استقبال مردمی از رهبر انقلاب اسلامی، ساعت 11 صبح با ورود خودروی حامل ایشان از مقابل پارک ملت در خیابان پاسداران سنندج آغاز شد و مردان دلاور، زنان شجاع و نوجوانان و جوانان باصفا و خونگرم کردستان پس از روزها انتظار، با هلهله و شادمانی و فریادهای اللهاکبر به پیشواز رهبر خود شتافتند و با آیینها و رسوم خاص محلی، مسیر استقبال را به اقیانوس خروشان مهر و محبت تبدیل کردند.
در استقبال بهیادماندنی و پرشکوه مردم کردستان از حضرت آیتالله خامنهای، در حالی که مسیر استقبال از مقابل پارک ملت در خیابان پاسداران تا میدان آزادی اعلام شده بود، گروههای دیگری از مردم در مسیر فرودگاه تا آغاز مسیر استقبال مردمی از جمله در میدان جهاد و مقابل دانشگاه کردستان تجمع کرده بودند و هنگام عبور رهبر انقلاب اسلامی صمیمانهترین احساسات قلبی خود را تقدیم ایشان کردند. حضرت آیتالله خامنهای در پایان استقبال پرشور مردمی، به جمع عظیم دهها هزار نفر دیگر از مردم مومن و انقلابی کردستان پیوستند که از ساعتها قبل در میدان آزادی سنندج چشم انتظار دیدار ایشان بودند. انتخابات، آزمون بزرگ ملی
حضرت آیتالله خامنهای در بخش دیگری از سخنان خود، انتخابات را از آزمونهای بزرگ ملی برشمردند و خاطرنشان کردند: حضور فعال و همهجانبه مردم در انتخابات ریاست جمهوری، مسالهای بسیار مهم است و باعث افزایش آبرو و عزت ملی و تحکیم استقامت کشور خواهد شد و دشمن را از طمعورزی، توطئهگری و فساد و فتنه، ناامید خواهد کرد. ایشان با اشاره به حساسیت دشمنان پرکینه ملت ایران نسبت به این انتخابات افزودند: دشمنان در تبلیغاتی که به تدریج و از حدود یک سال پیش آغاز کردهاند در درجه اول سعی دارند انتخابات را در ایران تعطیل کنند که البته موفق نخواهند شد همانگونه که در برههای درباره انتخابات مجلس چنین طرحی داشتند اما خدای متعال و اراده ملت حیله آنها را بیاثر گذاشت.
حضرت آیتالله خامنهای دومین غرض بیگانگان را حضور نیافتن ملت در پای صندوقهای رای و برگزاری یک انتخابات سرد و سبک دانستند و تاکید کردند: ملت هوشیار ایران، درست در نقطه مقابل خواست دشمن، «فعال، پرشور و شعور و همراه با درک و آگاهی کامل» در پای صندوقهای رای حضور خواهد یافت؛ چرا که انتخابات را آبروی ملی، وسیلهای برای افزایش عزت ملی و از جمله شاخصهای رشد ملی میداند. رهبر انقلاب اسلامی، امکانات بسیار گستردهای را که در اختیار رئیس قوه مجریه است، از جمله علل اهمیت انتخابات 22 خرداد برشمردند و افزودند: ملت بزرگ ایران برای خود «حق و توان تصمیمگیری و تاثیرگذاری» در روند مدیریت و اداره کشور قائل است و میداند و میبیند که اگر رئیسجمهور منتخب او شور و شوق و اراده داشته باشد، میتواند چه خدمات بزرگی انجام دهد.
حضرت آیتالله خامنهای اولین و مهمترین مساله در انتخابات ریاست جمهوری را حضور گسترده مردم دانستند و افزودند: دومین مساله در انتخابات آتی این است که مردم از میان نامزدهایی که صلاحیت آنها پس از عبور از ذرهبین شورای نگهبان، اعلام خواهد شد، صالحترین نامزد را برگزینند. ایشان در همین زمینه افزودند: همه نامزدهایی که شورای نگهبان اعلام میکند صالحند، اما نباید در مساله مهمی همچون انتخاب رئیسجمهور به حداقلها کفایت کرد بلکه باید با تکیه بر شاخصها، از میان نامزدهای صالح، بهترین و صالحترین نامزد را انتخاب کرد.
کسی را برگزینید که درد کشور را بفهمد
حضرت آیتالله خامنهای، با یادآوری اینکه بنده نسبت به اشخاص هیچگونه نظری ابراز نمیکنم، به تبیین شاخصهای مهم انتخاب صالحترین رئیسجمهور پرداختند و خطاب به ملت افزودند: کسی را برگزینید که درد کشور را بفهمد، درد مردم را بداند و از درد مردم احساس درد کند، با مردم یگانه و صمیمی باشد، سادهزیست باشد و خود و خانواده و نزدیکانش از فساد و اشرافیگری و اسراف دور باشند، چرا که گرایش مسوولان به اشراف و تجمل آفت بزرگی است.
ایشان در بحث ضرورت دوری مسوولان از تجمل و اسراف به نامگذاری سال جاری به سال حرکت به سوی اصلاح الگوی مصرف اشاره کردند و افزودند: مبارزه با اسراف و تبدیل آن به فرهنگ، به سالها تلاش مستمر نیاز دارد اما طبعا مسوولانی که خود و یا نزدیکانشان اهل اسراف باشند، نمیتوانند در این زمینه به ملت کمک کنند. رهبر انقلاب اسلامی در جمعبندی این بخش از سخنانشان به مردم تاکید کردند: با این شاخصها در میان نامزدها جستجو کنید تا آگاهانه به صالحترین فرد برسید سپس با قصد قربت، به آنچه رسیدید رای دهید تا خداوند نیز به شما اجر دهد.
نامزدها گاه مسائلی خلاف واقع مطرح میکنند
حضرت آیتالله خامنهای همچنین نامزدهای محترمی را که مشغول تبلیغات و بیان دیدگاههای خود هستند به انصاف، پرهیز از تخریب و توجه کامل به حق و صدق فراخواندند و افزودند: نامزدها گاه مسائلی خلاف واقع درباره اوضاع کشور و مسائل اقتصادی مطرح میکنند که مردم را نگران میکند و انسان نمیتواند باور کند که دادن این همه نسبت خلاف، از روی صدق و صفا مطرح شده باشد. ایشان به نامزدهای انتخاباتی خاطرنشان کردند: کسی به گوینده اینگونه حرفهای تخریبی که انشاءالله از روی اشتباه بیان میشود، دلبسته و علاقهمند نخواهد شد بنابراین نامزدهای محترم دقت کنند که با حرفهایی که بسیاری از آنها واقعیت هم ندارد، افکار عمومی را تخریب نکنند.
حضرت آیتالله خامنهای در پایان سخنانشان تاکید کردند: ملت و مسوولان ایران، حاکمیت اسلام را که متضمن آبادی دنیا و آخرت مردم است به عنوان هدف اصلی خود برگزیدهاند و در این راه تا آخر ایستادهاند و هیچ فشار و قدرتی نمیتواند بر اراده مسوولان که متکی بر اراده ملت است، تاثیری بگذارد. در ابتدای این دیدار حجتالاسلام والمسلمین سیدموسی موسوی، نماینده ولیفقیه در منطقه کردستان با اشاره به انتظار عاشقانه مردم کردستان برای دیدار با رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت: تقدیم هزاران شهید و جانباز در راه دفاع از ایران اسلامی نشان از عمق ارادت و تعلق مردم این خطه به سرزمین ایران اسلامی دارد و استقبال پرشکوه مردم این خطه از حضرت آیتالله خامنهای، نشاندهنده این حقیقت روشن است.
منبع : جام جم آنلاین
بعد از اعلام آمادگی محمود احمدی نژاد برای مناظره با کاندیدا ها ریاست جمهوری، رئیس کمیته برنامه ریزی ستاد کروبی نیز از احتمال استقبال کروبی از برگزاری مناظره انتخاباتی خبر داد.
محمد علی نجفی درباره آمادگی کروبی برای مناظره به ایسنا گفت: «من مسوول تبلیغات ستاد ایشان نیستم اما فکر میکنم ایشان استقبال می کنند؛ چون نشان دادهاند در عمل به هر سوالی پاسخ و به هر حملهای جواب میدهند و آمادگی مناظره دارند».
وی برگزاری مناظره بین کاندیداها و نمایندگانشان را موجب ایجاد هیجان انتخاباتی و در عین حال بالابردن آگاهیهای مردم دانست.
عضو اصلاح طلب شورای شهر تهران افزود: «البته قطعا مردم باید توجه داشته باشند که هر کس که بهتر حرف میزند الزاما برای اداره کشور بهترین نیست. مردم باید صحبتها را به صورت عمیقی بسنجند، تحلیل و سپس انتخاب کنند».
نجفی ادامه داد: «همواره در کشور ما بین کاندیداهای اصلی انتخابات مناظره کم برگزار میشود و مناظره بین اعضای ستادها بوده است. من شخصا از مناظره خود کاندیداها دفاع میکنم تا در صدا و سیما حضور پیدا کنند و در یک فضای آرام و منطقی حرف های اصلی و انتقاداتشان را مطرح کنند».
منبع:ایسنا
حرکت های وبلاگی- جنبش وبلاگی میرحسین موسوی پیش از انتخابات ریاست جمهوری، در رسانههای گروهی خارجی نیز بازتاب داشت.
به گزارش «وبلاگ نیوز» و به نقل از قلم، سایت “ای تی وی” با انتشار گزارشی با عنوان “جنبش هزار وبلاگنویس برای پشتیبانی از موسوی” به این نکته اشاره کرده است که: ما میتوانیم حامیان اینترنتی میرحسین موسوی را به چند گروه متفاوت تقسیم کنیم: اصولگرایان، وبلاگنویسان غیرسیاسی، هواداران بدون مرز و هواداران منطقه ای و هواخواهان پیشین خاتمی که همان اصلاحطلبان هستند.
مقایسه سابقه احمدی نژاد و موسوی به سبک حامیان میرحسین
سید "کاظم اکرمی"، در ستاد انتخاباتی میر حسین موسوی در همدان افزود:میرحسین موسوی با فکر اصلاحطلبی بهمیدان آمده و امتحان مدیریتی خود را با موفقیت پشتسر گذاشته است.
وی تصریح کرد: یک رئیس جمهور مقتدر باید با تمام توان و با قدرت قانونی که دارد تمام امور را آنگونه که ملت می خواهد اصلاح کند.
وی اظهار داشت:رئیس جمهور یک کشور همانند خاتمی باید با قدرت عمل کند و کلیشه نباشد.
وی با اشاره به اینکه همه کشورها نیاز به رفرم و اصلاح دارند، افزود: اگر چه ممکن است من و امثال من به برخی از کارهای اصلاحات نقد داشته باشیم ولی نباید در تحلیل مسائل جزئینگر بود چرا که نمیتوان با تکیه بر چند مقاله اشتباهی که در دوره اصلاحات نگاشته شده اصلاحات را به کل نادیده گرفت.
اکرمی یکی از نشانههای بارز تقوا را برخورداری از صداقت خواند و ادامه داد: باید گفتار و کارهای افراد با یکدیگر مطابقت داشته باشد نه اینکه بعد از دادن وعده تحقق یک سری مسائل، آنها را تکذیب کرد.
وی گفت: با اشاره به روابط ایران با آمریکا و اسرائیل گفت: میر حسین موسوی یک متفکر است ، با مسائل سیاسی آشنایی دارد و می داند با دیگر کشور ها چگونه ارتباط برقرار کند.
وی در پاسخ به سووالی با این مضمون که آیا اصلاحات به وعده خود عمل کرد، گفت: درست است که اصلاحات صددرصد به وعدههای خود عمل نکرد، خاتمی که وعده اقتصادی نداد، فقط وعده سیاسی و آزادی داد و تا حدودی هم توانست آن چه را که وعده داده بود، عملیاتی کند ولی وعده خیلی از مسائل را نداد که بعدها نتواند آنها را اجرایی کند.
وی در جواب یکی از حضار که پرسید آیا کنار کشیدن خاتمی از عرصه انتخابات به دلیل ترس از رد صلاحیت شدن بود، راجع به این موضوع اظهارنظری نکرد.
وزیر آموزش و پرورش دولت میرحسین در این باره که آیا امکان تغییر قانون اساسی وجود دارد، گفت: قانون اساسی وحی منزل نیست که امکان هیچگونه تغییر و تحولی در آن وجود نداشته باشد و با نظر رهبری میتوان آن را تغییر داد.
پس از آنکه اولین مجلس ایران شکل گرفت و اولین قانون انتخابات بهوسیله میرزاحسنخان منیرالملک و محتشمالسلطنه و بعضی دیگر نوشته شد، قید شد که افراد زیر 25 سال نمیتوانند در انتخابات شرکت کنند و تنها کسانی حق رای دارند افرادی هستند که از این مرز عبور کرده باشند. البته این قانون دوام زیادی نیاورد و یکی دو سال بعد به 20 سال تقلیل یافت اما موضوع سن رایدهندگان همیشه یکی از موضوعات جذاب قانوننویسان بوده است.
به عقیده صاحبنظران از آنجا که در سالهای پیش از انقلاب جوانان 15 تا 20 سال نقش عمدهای را ایفا کردند. در قانون اساسی جایگاه این رده سنی در شرایط انتخاباتی محفوظ ماند. به این ترتیب آرای 15 سالهها به عنوان قشری تاثیرگذار در انتخابات ریاست جمهوری نهم حضور یافتند تا اینکه از جانب اکثریت مجلس هفتم آرای 15 سالهها به آرای احساسی تعبیر شد و این مجلس در مقایسه شرایط انتخاباتی کشور با کشورهای پیشرفته که در آنها حداقل سن رایدهی 19 تا 20 سال است سن رایدهندگان را به 18 سال تمام افزایش داد.
به دنبال آن بود که محمود احمدینژاد که با شعار احیای ارزشهای انقلابی روی کار آمده بود درصدد بازگرداندن حق رای به 15 سالهها شد.
منبع: سایت خبری عصر ایران