ایام انتخابات که میشود، منفعت بعضیها حرف زدنهای دوپهلو و غیرشفاف است تا در فضای غبارآلود رای جمع کنند؛ در این ایام، بعضی کاندیداها برای رای آوردن آنچنان به دیگری حمله می کنند و ادعاهایی مطرح میکنند که انگار فقط خودشان حلال همه مشکلات هستند.
در فضای غیرشفاف و تخریب رسانه ای، ترویج چنین شایعاتی کار چندان سختی نیست و القاکنندگان ناکارآمدی دولت مستقر میکوشند این آب گلآلود همچنان جریان داشته باشد تا از آن ماهی بگیرند.
طبیعتا آن چیزی که می تواند ادامه جاری بودن این آب گلآلود را سد کند، شفاف شدن مسائل و پاسخ ها است و یکی از راهکارهای اصلی این شفافسازی، برگزاری مناظره است.
در شرایطی که مصاحبههای اخیر کاندیداهای ریاستجمهوری اکثرا سخنانی یکسویه است که در آن کاندیداها بسیاری از تناقضات و مشکلات خود را پشت الفاظ مخفی می کنند، در "مناظره" - که یک گفتگوی دو طرفه است- افراد نمیتوانند متناقض حرف بزنند و یا افکار و عملکرد خود را پشت الفاظ مخفی کنند.
تنها در این صورت است که همه داشته ها و نداشتههای یک کاندیدا با شفافیت کامل در ویترین صحنه انتخابات قرار خواهد گرفت و تصمیمگیری مردم بسیار آسانتر خواهد شد.
هاشمی ثمره مسئول ستاد هماهنگی حمایتهای مردمی از دکتر احمدینژاد طی روزهای اخیر اعلام کرد که محمود احمدی نژاد آماده مناظره با سایر کاندیداهای انتخابات ریاستجمهوری است اما تاکنون هیچیک از کاندیداهای مطرح، از جمله مهدی کروبی، محسن رضایی و میرحسین موسوی برای مناظره با احمدینژاد پا پیش نگذاشتهاند.
و این سکوت سایر کاندیداها در مقابل دعوت احمدینژاد از آنان برای مناظره، در حالی است که میرحسین در یکی از گفتگوهای اخیر خود در پاسخ به سوالی در همین زمینه، گفت: گمان نمی کنم مناظره تلویزیونی راه حل مناسبی باشد و خیلی بر فضای جامعه برای تدبر کمک نمی کند. این بدین معنی نیست که از مناظره گریزان باشم بلکه همین مصاحبه ها و اظهار نظرها هم نوعی مناظره است.